Kókuszos sütemény
4 tojás fehérje, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 25-30 dkg száraz kókuszreszelék.
A tojás fehérjét verjük fel keményre, apránként adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a sót. Utoljára
adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Két teáskanállal rakjunk kis adagokat a sütőlapra, és 140-160 C-on 30-35
perc alatt süssük meg.
Krémszaloncukor
25 dkg cukor, 10 dkg vaj, 4 dl tej, 2 kávéskanál kakaó-, dió- vagy rumeszencia. A megadott anyagokat 1,5
literes zománcozott lábasban a tűzön állandóan keverve forraljuk, addig, amíg a lábas alja keverés közben
jól látható. Hideg tálban még tovább keverjük, amíg alakíthatóvá válik, azután lapos tálon elrendezzük.
|