disney7
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Vendégkönyv

 

 

 

 

101kiskutya

Aladdin  

Alica

Állatok

Anna És Peti

Anyák-Napja

Ariel 

Atlantisz

Autó-Motor

Bambi

Barbie

Cirkusz

Csipkerózsika

Dinoszaurusz

Dumbó

Dzsungel-könyve

Lovak

 


 

Almás kosárkák

Hozzávalók:
30 dkg nyers linzertészta
(otthon készített magy mirelit),
2 savanykás alma,
2 tojás,
fél dl tej,
2 csapott evokanál liszt,
1 evokanál olaj,
1 csapott evokanál porcukor,
1 mokkáskanál orölt fahéj,
csipetnyi só.

A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
lisztet, az olajat, a sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg
palacsintatésztaszeru masszának kell lennie. A
linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi
kosárka formákat kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot
készítsünk.) Elomelegített, közepesen meleg sütobe
tojuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a
tészta sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a
szeleteket felcsíkozzuk. A félig sült kosárkákat
megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával
felöntjük. A sütobe visszatesszük, és addig sütjük, amíg
a folyékony masszából szilárd nem lesz, vagyis a
beleszúrt ture (hurkapálcára) már nem tapad a masszából.
A kosárkákat a sütolapon hagyjuk kihulni, majd óvatosan
leszedjük, és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk.
Alma helyett készíthetjük körtével, esetleg banánnal,
kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével.
Legkésobb másnapig el kell fogyasztani, illetve a kész
sütemény mélyhutoben tárolható.

Almás-mézes érmék

Hozzávalók:

1 dl margarin vagy vaj,
2 dl méz,
2 db tojás,
3 dl finomliszt,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
3 dl finomra metélt hámozott alma,
2 dl finomra aprított, kimagozott datolya,
1 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dió,
5 dl hántolt zab.

Verjük fel a lágy margarint (vagy vajat), majd állandó verés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet. Ezután verjük bele a tojásokat is. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fűszereket, majd ezt a keveréket adjuk a nedves hozzávalókhoz. Amikor alaposan elkeveredett, adjuk még hozzá az almát, a datolyát, a diót és a zabot. Teáskanalanként adagoljuk a keveréket egy vékonyan megzsírozott tepsibe úgy, hogy ne érjenek össze. 175C°-on süssük mintegy 10 percig. 40-60 db lesz belőle.
Azon melegében a legjobb, de kihűlve is finom. Hűtőben, pléhdobozban több hétig is eláll.

Apró kiflik

Hozzávalók:
A tésztához:

50 dkg liszt,
45 dkg vaj,
2,4 dl tejföl,
4 tojássárgája,
porcukor.

A töltelékhez:
baracklekvár vagy
dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk.
16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra.
8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodortuk kifli formára, enyhén kivajazott teflon tepsiben ujjnyi távolságra rakjuk, és előmelegített sütőben (190° C) kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz.

A kimaradt, sütésre váró tésztát hűtőben tartsuk, ne szobahőmérsékleten! Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni, a nyers tészta légmentesen lezárva mélyhűtőben eláll.

Lekváros kifli

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveses-vajas tészta
(50 dkg),
1 tojás,
2-3 evokanál finomliszt,
25 dkg kemény sárgabarack-dzsem
(vagy egyéb beszáradt lekvár).

A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél
mm vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi háromszögeket szabunk
ki belole. A tésztadarabok közepére rakunk egy
kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós,
keverjünk bele 1-2 teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy
babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a
nedvességet, ellenkezo esetben a sülés folyamán a lekvár
kifolyik a süteménybol.) Kifli formájúra felcsavarjuk.
Egy nagy sütolemezt alufólialappal kibéleleünk, és
egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött
kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét
úgy kenjük meg vele, hogy a kifli oldalára ne folyjon a
tojásból. A sütot közepes lángon 10 percig
elomelegítjük, ezután betoljuk a sütolemezt, és 5 perc
múlva takarékra mérsékeljük a lángot. (A sütotol is
függ, mennyi ido alatt sül meg a tészta.) A sütolemezrol
óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra
rakjuk. A sütemény a hutoszekrényben akár napokig is
eltartható. A következo fogyasztás elott a sütoben
forrósítsuk át, potosan olyan lesz, mint a friss.



 

 
Tik-Tak
 

flatyme.weboldala.net

kisslaci68.extra.hu

www.abdai.eoldal.hu

Filigránok

ladyj.forumx.hu

noedesign.honlapepito.hu/

lorcsi.blogspot.com/



 

 

Margaréta koktél

 
Látogatók
Indulás: 2009-08-30
 

 

 
Szavazhatsz ha akarsz
Tetszik az oldal?

Igen!
Nagyon nem!
Szuper!
Igazán szép!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Százholdas Pagony

 A farkas és a hét kecskegida

Pillangókisasszony

 

 Micimackó-ellentétek világa

Micimackó-számok

Micimackó-Titokzatos erdő

Micimackó-virágok

Micimackó-izek világa

Micimackó-lenn a folyónál

Micimackó-veteményeskert

Micimackó-állati lakhelyek

 

 

PhotoFiltre Studio banner

 

 

 
Hirlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 


 

Apró sütemények

Apró sütemények 2

Apró sütemények 3

Zárdakifli-Vaniliás

Különleges -sütik


Kerti grillezés

 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?