disney7
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Vendégkönyv

 

 

 

 

101kiskutya

Aladdin  

Alica

Állatok

Anna És Peti

Anyák-Napja

Ariel 

Atlantisz

Autó-Motor

Bambi

Barbie

Cirkusz

Csipkerózsika

Dinoszaurusz

Dumbó

Dzsungel-könyve

Lovak

 


 

Almás kosárkák

Hozzávalók:
30 dkg nyers linzertészta
(otthon készített magy mirelit),
2 savanykás alma,
2 tojás,
fél dl tej,
2 csapott evokanál liszt,
1 evokanál olaj,
1 csapott evokanál porcukor,
1 mokkáskanál orölt fahéj,
csipetnyi só.

A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
lisztet, az olajat, a sót, a fahéjat és a porcukrot. Híg
palacsintatésztaszeru masszának kell lennie. A
linzertésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és kicsi
kosárka formákat kibélelünk vele. (Legalább 12 darabot
készítsünk.) Elomelegített, közepesen meleg sütobe
tojuk, és halványsárgára, vagyis félig megsütjük. Amíg a
tészta sül, az almákat héjastól szeletekre vágjuk, és a
szeleteket felcsíkozzuk. A félig sült kosárkákat
megtöltjük az almacsíkokkal, majd a palacsintamasszával
felöntjük. A sütobe visszatesszük, és addig sütjük, amíg
a folyékony masszából szilárd nem lesz, vagyis a
beleszúrt ture (hurkapálcára) már nem tapad a masszából.
A kosárkákat a sütolapon hagyjuk kihulni, majd óvatosan
leszedjük, és tálra rakjuk. Csak hidegen fogyasztjuk.
Alma helyett készíthetjük körtével, esetleg banánnal,
kimagozott és lecsöpögtetett meggyel vagy cseresznyével.
Legkésobb másnapig el kell fogyasztani, illetve a kész
sütemény mélyhutoben tárolható.

Almás-mézes érmék

Hozzávalók:

1 dl margarin vagy vaj,
2 dl méz,
2 db tojás,
3 dl finomliszt,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
1/2 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
3 dl finomra metélt hámozott alma,
2 dl finomra aprított, kimagozott datolya,
1 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dió,
5 dl hántolt zab.

Verjük fel a lágy margarint (vagy vajat), majd állandó verés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet. Ezután verjük bele a tojásokat is. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fűszereket, majd ezt a keveréket adjuk a nedves hozzávalókhoz. Amikor alaposan elkeveredett, adjuk még hozzá az almát, a datolyát, a diót és a zabot. Teáskanalanként adagoljuk a keveréket egy vékonyan megzsírozott tepsibe úgy, hogy ne érjenek össze. 175C°-on süssük mintegy 10 percig. 40-60 db lesz belőle.
Azon melegében a legjobb, de kihűlve is finom. Hűtőben, pléhdobozban több hétig is eláll.

Apró kiflik

Hozzávalók:
A tésztához:

50 dkg liszt,
45 dkg vaj,
2,4 dl tejföl,
4 tojássárgája,
porcukor.

A töltelékhez:
baracklekvár vagy
dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk.
16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra.
8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodortuk kifli formára, enyhén kivajazott teflon tepsiben ujjnyi távolságra rakjuk, és előmelegített sütőben (190° C) kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz.

A kimaradt, sütésre váró tésztát hűtőben tartsuk, ne szobahőmérsékleten! Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni, a nyers tészta légmentesen lezárva mélyhűtőben eláll.

Lekváros kifli

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveses-vajas tészta
(50 dkg),
1 tojás,
2-3 evokanál finomliszt,
25 dkg kemény sárgabarack-dzsem
(vagy egyéb beszáradt lekvár).

A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél
mm vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi háromszögeket szabunk
ki belole. A tésztadarabok közepére rakunk egy
kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós,
keverjünk bele 1-2 teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy
babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a
nedvességet, ellenkezo esetben a sülés folyamán a lekvár
kifolyik a süteménybol.) Kifli formájúra felcsavarjuk.
Egy nagy sütolemezt alufólialappal kibéleleünk, és
egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött
kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét
úgy kenjük meg vele, hogy a kifli oldalára ne folyjon a
tojásból. A sütot közepes lángon 10 percig
elomelegítjük, ezután betoljuk a sütolemezt, és 5 perc
múlva takarékra mérsékeljük a lángot. (A sütotol is
függ, mennyi ido alatt sül meg a tészta.) A sütolemezrol
óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra
rakjuk. A sütemény a hutoszekrényben akár napokig is
eltartható. A következo fogyasztás elott a sütoben
forrósítsuk át, potosan olyan lesz, mint a friss.



 

 
Tik-Tak
 

flatyme.weboldala.net

kisslaci68.extra.hu

www.abdai.eoldal.hu

Filigránok

ladyj.forumx.hu

noedesign.honlapepito.hu/

lorcsi.blogspot.com/



 

 

Margaréta koktél

 
Látogatók
Indulás: 2009-08-30
 

 

 
Szavazhatsz ha akarsz
Tetszik az oldal?

Igen!
Nagyon nem!
Szuper!
Igazán szép!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Százholdas Pagony

 A farkas és a hét kecskegida

Pillangókisasszony

 

 Micimackó-ellentétek világa

Micimackó-számok

Micimackó-Titokzatos erdő

Micimackó-virágok

Micimackó-izek világa

Micimackó-lenn a folyónál

Micimackó-veteményeskert

Micimackó-állati lakhelyek

 

 

PhotoFiltre Studio banner

 

 

 
Hirlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 


 

Apró sütemények

Apró sütemények 2

Apró sütemények 3

Zárdakifli-Vaniliás

Különleges -sütik


Kerti grillezés

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt