Pirított jércecomb ginsenges mogyorómártással
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
20 dkg mogyoró
8 csepp ginsengextrakt
2 evőkanál paradicsompüré
1 dl vörösbor
1 szál sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 dl étolaj
só, cukor
A megmosott csirkecombokat csont mentén kissé bevágjuk, besózzuk, serpenyőben előforrósított olajon, lassú tűzön pirítjuk. Tisztított, felkarikázott sárgarépát és vöröshagymát teszünk hozzá, tovább pirítjuk. Mikor a hús átsült, kiemeljük és tálalásig melegen tartjuk. Olajában kevés cukorral lepirítjuk a paradicsompürét, majd felöntjük a vörösborral. Átszűrjük, mártás sűrűségűre beforraljuk, hozzáadjuk a mogyorót, ginsengextraktot. A pirított csirkecombokat bevonjuk vele, burgonyakrokettel körítjük
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2650 kJ/630 kcal
Ajánlott ital: Tihanyi Kékfrankos
Fügével grillezett sertéskaraj
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
20 dkg füge
15 dkg füstölt sajt
1 dl száraz fehérbor
20 dkg tortellini
2 db paradicsom
1 pohár snidling
1/2 dl tejszín
1 dl étolaj
grill fűszerkeverék
A megmosott, lecsepegtetett sertéskarajok mindkét oldalát meghintjük grill fűszerkeverékkel, és kevés előhevített olajon elősütjük. Közben a fügéket félbevágjuk, száraz fehérborban felfőzzük. A tortellinit hagyományos módon kifőzzük. Az elősütött karajokra halmozzuk a fügét, melyet vékony csíkokra vágott füstölt sajttal borítunk be. Forró sütőben aranysárgára sütjük. A tortellinit tejszínen átforgatjuk, vágott snidlinggel és paradicsomkockákkal hintjük meg. Ezt körítjük a hús mellé.
Elkészítési idő: 65 perc
Egy adag: 2230 kJ/530 kcal
Ajánlott ital: Dél-balatoni olaszrizling
Kétmázsás, kecses, finom
A Földközi-tengerben és a Fekete-tengerben honos, két-három mázsásra is megnövő, ízletes húsú, hazánkban is közkedvelt tengeri ragadozó a tonhal. Borban párolva, tűzdelve vajban, natúr, csőben, tésztában vagy panírozva sütve, sőt salátának is készítik.
|